Óvodánk célja a katolikus világkép megalapozása a gyermekekben, önmaguk és egymás tiszteletére való nevelés, a tudás iránti vágy kialakítása és fenntartása.

Az óvodáskorú gyermekek életének meghatározó állomása, amikor intézményünkbe kerülnek. Feladatunk, hogy gazdagítsuk szókincsüket és képi világukat, hogy kialakítsuk bennük az egymás iránti segítő szándékú magatartást. Ennek érdekében színes, változatos, játékos feladatokkal fejlesztjük a kicsiket.

Minden gyermek számára a legfontosabb a családja, és tudjuk, nem könnyű elválni a szülőktől a reggeli búcsút követően. Éppen ezért olyan szakképzett óvónénikkel és dadusokkal dolgozunk, akik a hiány pótlására nyújtanak segítséget; kedves, megértő, szerető odaadással, családias környezetben.

Jelmondatunk: Krisztus közöttünk! 

A görögkatolikus értékrend minden pedagógusunk szellemiségében jelen van, ezzel is segítve a hozzánk járó gyermekeket abban, hogy személyiségük pozitív irányba haladjon, hogy a későbbiekben ne okozzon gondot az iskolába való beilleszkedés, hogy önmagát és másokat tisztelő felnőtté válhassanak.

Szeretettel várunk intézményünkben minden óvodáskorú gyermeket, kulturális nyitottsággal, vallástól függetlenül!


 

Sok szeretettel köszöntöm óvodánk honlapján!

Intézményünk 2019 szeptembere óta várja a gyermekeket, akiket a megszokott óvodai nevelés mellett igyekszünk érzelmi, szellemi és spirituális módon is tanítani görögkatolikus lelkiségünk által. Ezzel együtt nagy öröm számunkra, hogy nem csak görögkatolikus gyermekek és szüleik érdeklődnek óvodánk iránt, hanem más felekezetek tagjai is. Heti rendszerességgel tartunk lelki foglalkozásokat, hittanórákat, mely alkalmakkor bibliai történeteket, városunkhoz, kultúránkhoz kapcsolódó szentek életét, lelki tartalmakat tanulmányozunk, adunk át a gyermekeknek játékos formában.

Havi rendszerességgel a Rózsák terén álló Budapesti Istenszülő oltalma görögkatolikus templomot is meglátogatjuk, így amellett, hogy egy picit kimozdulnak a csöppségek, a templomi légkörrel is ismerkednek. Öröm nézni, ahogyan kíváncsi szemekkel, érdeklődő kérdésekkel befogadják a körülöttük lévő világot!

Rendszeres találkozási lehetőséget biztosítunk a szülőknek is, ahol kötetlen beszélgetésekkel egy-egy témát átbeszélünk.

Fontosnak tartjuk, hogy a szülők ne csak a gyermekeiken keresztül tudjanak bekapcsolódni az óvodai életbe, így szívesen fogadjuk ötleteiket és szervezünk közös programokat.

Családcentrikus, óvó, szerető közegben várunk minden óvodás korú gyermeket!

Szeretettel,

Káplár Márton, óvodalelkész


„Szeretem az oviban, hogy dinamikus és élő közösség alakul a családokból. Szeretem a vegyes csoportokat, az én gyerekeim sokat kapnak az ebből eredő rugalmasságból. Nagyon tetszik, hogy intézményi szinten is értéknek tekintik az egyházi mellett a népi hagyományt is, ez is fantasztikus nevelő erejű szerintem.

Jó, hogy jut figyelem minden egyes gyerekre, menet és jövet is azt látom, hogy az óvó nénik és a dajka nénik is rugalmas szeretettel fordulnak feléjük. Szeretem, hogy sokat mozognak a gyerekekkel, minden hétre jut valami izgalmas felfedeznivaló és kirándulás.” (Anna, 5 és 3 éves fiúk anyukája)